Spring naar de inhoud

Brugge

In Brugge is er altijd iets te zien. Vanuit Absolute Bruges ben je snel bij het historisch centrum, de meest toeristische trekpleisters en de musea. Hieronder vind je de belangrijkste belangrijkste bezienswaardigheden die je zeker gezien moet hebben tijdens je bezoek aan Brugge!

Grote Markt

Grote markt

De Markt is het historisch middelpunt van Brugge. Hier ontdek je het Belfort, het Historium en de meeste restaurants en cafés. Het is tevens ook het vertrekpunt voor de koetsen waar Brugge zo bekend om is.

Burg

De burg

Op de Burg ontdek je het middeleeuwse stadshuis van Brugge en de bekende Heilig Bloedbasiliek. Op een steenworp afstand vind je een andere bekende trekpleister, de Vismarkt.
Begijnhof Brugge

Het begijnhof

Het Brugse Begijnhof was vanaf de 13de eeuw de thuisplek van de Begijntjes. Ondertussen zijn de Begijnen er al lang niet meer maar kan je het Begijnhof nog steeds bezoeken.
Onze-Lieve-Vrouwekerk

Onze-Lieve-Vrouwenkerk

De 115,5 meter hoge toren van de Onze Lieve Vrouwen-kerk siert al eeuwenlang de Brugse skyline. Binnen in de kerk ontdek je prachtige kunstschatten en de graftombes van de graven van Vlaanderen.
Museum Brugge

Brugse kunst

Brugge is bovenal een kunststad. In de verschillende Brugse musea kan je terecht voor een uiteenlopend aanbod. Kunst, geschiedenis, frieten en bier, in de Brugse musea vind je het allemaal.
Stadspoorten

Stadspoorten

Ontdek Brugge zoals het er meer dan 8 eeuwen geleden uit zag en ontdek de 4 overgebleven klassieke stadspoorten tijdens een ontspannende wandeling langs de Brugse vesten.

Ben je op zoek naar meer inspiratie voor je bezoek aan Brugge? Ontdek dan meer bezienswaardigheden op de website van Visit Bruges.

Eten en drinken

Zin in een hapje en een drankje tijdens je bezoek aan Brugge? Hieronder ontdek je onze favoriete adresjes in de buurt!

De Tavernier

Ontbijt

Ons overheerlijke Royaal Ontbijt wordt voorzien door niemand minder dan bakkerij en tearoom Detavernier-Carpe Diem, een van de bekendste bakkerijen en patisserieën in Brugge. Naast ontbijt kan je bij De Tavernier ook terecht voor heerlijke taartjes, broodjes en ander gebak. Onze aanrader voor een zoete snack tussendoor!

Lunch

Op zoek naar een unieke smaak tijdens de lunch? Dan ben je bij PlazaCafé aan het juiste adres. In dit hippe en gezellige restaurant in het hartje van het historisch centrum van Brugge ontdek je heerlijke, klassieke gerechten op basis van lokale producten.

Amuni

Diner

Brugge is multicultureel, en dat merk je ook in het culinaire leven. Bij Amuni kan je terecht voor slow food pizza en pasta. Even waan je je echt in Italië met de heerlijke geuren en smaken uit de oven. En dan besef je waarom Brugge vaak ook het Venetië van het noorden genoemd wordt!

Evenementen

In Brugge valt er elke dag iets te beleven. Elk jaar vinden er tientallen culturele, religieuze en historische evenementen plaats. Op zoek naar evenementen om te koppelen aan je bezoek aan Brugge? Dan kan je altijd terecht op de website van Stad Brugge.

Kerstmarkt Brugge

Kerstmarkt

Kerst brengt mensen samen, en dat doet het ook tijdens de eindejaarsperiode in Brugge. Op de Brugse kerstmarkt ontdek je tijdens de laatste weken van het jaar sfeer en gezelligheid samen met de echte Bruggelingen.

Heilige Bloedprocessie

Heilige bloedprocessie

Al meer dan 900 jaar rust het Heilig Bloed in Brugge. Eens per jaar herleeft de geschiedenis en trekt een stoet Romeinse, middeleeuwse en moderne Bruggelingen door het centrum om heden en verleden te vermengen en het heilig bloed te eren.

Meifoor

Meifoor

Geen bekender tijdverdrijf in de Vlaamse dorpen dan een kermis. Als provinciehoofdstad trekt ook Brugge jaarlijks alle registers open en onthult de bekende Meifoor. Meer dan 90 attracties pronken een maand lang op de pleinen van Brugge.